vallerretin_kuvaushanskat_testissa-065a7b1b9ba6e6.jpg

Vallerretin kuvaushanskat asiakkaan testissä

Julkaistu 17.01.2024 (Päivitetty 16.07.2024)

Vallerretin kuvaushanskat asiakkaan testissä

Talvi laittaa valokuvaajan toisinaan testiin. Kerrospukeutumisella kyllä pärjää, mutta kädet ja etenkin sormet ovat koetuksella. Kaikenlaisia kotikonsteja on tullut kokeiltua, mutta viimein päädyin hankkimaan oikeat kuvaushanskat. Valintani kohdistui Norjassa kehitettyihin ja Indonesiassa valmistettuihin Vallerretin käsineisiin ja sen suositun Markhof Pro-malliston viimeisimpään versioon V3:een.

Verrattuna vanhempaan Pro 2 malliin V3:n hanskojen kerrotaan olevan muun muassa lämpimämmät, hieman leveämmät, niiden taskuissa on vesitiivis vetoketju ja parempi magneetti sormien läpille. Lisäksi taskussa on pieni poletti, jolla voi vaikka ruuvata pikalevyn kameran pohjaan kiinni. Taskussa voi säilyttää myös muistikorttia tai pientä kädenlämmitintä.

Vallerret Markhof Pro V3 kuvaushanskat käytössä
Vallerret Markhof Pro V3 kuvaushanskat käytössä

Hansikas on valmistettu vuohennahasta ja vedenkestävästä polyesteritwillistä. Yhdistelmän kerrotaan pitävän hyvin myös tuulta ja viimaa. Kämmenselässä ja kämmenpuolella eristeenä on Thinsulate. Sormikkaiden sisäpuoli on 100-prosenttista merinovillaa. Kämmenpuolella otteen pitävyyttä edesauttaa grippi.

Suoraan valmistaja ei kerro, missä pakkaslukemissa hanskat pitävät kädet lämpöisinä. Luokitus on Mid Winter ja käyttäjäkokemusten mukaan hanskoilla pärjää vielä -10 asteen pakkasilla.

Päädyin Markhof Pro V3-kuvaushanskoihin kokeiltuani useimpia Vallerretin malleja Mikkelin Valokuvausliikkeessä sen jälkeen kun olin niistä ensin netissä lukenut. Suoraan verkkokaupasta hanskoja ei välttämättä kannata ostaa. Kaupassa voi vertailla eri malleja, niiden istuvuutta käteen, kokoa ja sitä, mikä on tuntuma kameraan. Mikkelin Valokuvausliikkeessä palvelu oli tältä osin kaikin puolin kiitettävää.

Kuvaushankojen lisäksi päädyin hankkimaan myös Vallerretin Power Stretch Pro Liner- aluskäsineet, jotka olivatkin oikeaan osunut ostos. Ostoshetkellä pakkaslukemat olivat vielä siedettävissä lukemissa, mutta tositoimissa pakkasmittari putosi kertaalleen reilusti alle -20 asteen.

Vallerret Markhof Pro V3 hanskojen sormiläpät
Vallerret Markhof Pro V3 hanskojen sormiläpät

Mitkä olivat sitten kokemukset? Käytin hanskoja ja aluskäsineitä vaihdellen useassa jääpallo- ottelussa ja luonnossa lintuja ja maisemia kuvatessa. Alku oli hakemista. Ensimmäisellä käyttökerralla jääpallopelissä pakkasta oli rapiat -10 astetta ja yritys kuvata kaksi kertaa 45 minuuttia pelkillä Markhof Pro V3 hanskoilla ei tuonut toivottua tulosta. Paljas laukaisin sormi kylmettyi nopeasti. Osansa tähän lienee ollut myös tuulella. Sormea ei oikein voinut lämmitelläkään hanskan sisällä, sillä jääpallo on laji, missä tilanteet vaihtelevat nopeasti kentän päädystä toiseen. Kuvausvalmiudessa pitää olla koko ajan.

Tuntemukset ensimmäisellä luontokuvausretkellä olivat samanlaiset. Pakkasta mittarissa oli suurin piirtein saman verran. Pohjoisen suunnalta puhaltanut kovahko tuuli ja sen koskesta nostattama kosteus kuitenkin kylmensivät ilmanalaa ja paljas laukaisinsormi jäätyi.

Jatkoin tunnustelua ja kokeiluja parissa jääpallo-ottelussa. Toisella yrittämällä käytössäni oli niin sanottu hybridimalli, Vallerretin Power Stretch Pro Liner- aluskäsineet ja villalapaset, joissa sormenpäät olivat avoimet. Yllätyksekseni tämä yhdistelmä toimi. Hanskojen vuoren Polartec-kaksoisneulos piti laukaisinsormen suht lämpimänä lähes koko ensimmäisen puoliajan 45 minuuttia.

Tositestiin hanskat ja aluskäsineet joutuivat tilanteessa, johon niitä ei ollut alunperin tarkoitettu. Jääpallopelissä -23 astetta pakkasta ja siihen tuuli vielä päälle. Tällä kertaa laitoin aluskäsineet hanskojen alle. Tällä yhdistelmällä kylmyys ei juuri päässyt puremaan sormenpäihin. Kuvaushanskan ja aluskäsineen paksuus verotti toki tuntumaa laukaisinnappiin, jolla hoidin myös tarkennuksen. Yllättävän vähän kuitenkin tuli otoksia, jossa tarkennus ei ollut kohdillaan.

Yhteenvetona sanoisin ja uskoisin Markhof Pro V3:n toimivan yksistään, jos pakkanen jää alle 10 asteen. Aluskäsineiden kanssa pärjää kylmemmälläkin ilmalla. Ja ongelma kuvauksissa oli oikeastaan vain laukaisinsormena toiminut paljas etusormi. Muutoin käsiin ei käynyt kylmä ja objektiivin käsittely oli helppoa.

Vallerretilta löytyy myös muita kuvaushanskoja erilaisia olosuhteita varten. Koko valikoimaan  pääset tutustumaan täältä.

[tuotekaruselli: 17896, 25996, 25995, 25865, 17881, 17890]

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Aiheeseen liittyvät artikkelit

article image
Kameran objektiivien ja kennon puhdistaminen
article image
PMI SmokeNinja - Käsikäyttöinen savukone ruokakuvauksessa
article image
Sopivan harmaasuotimen valitseminen - ND-suodin opas
article image
Sopivan harmaasuotimen valitseminen - ND-suodin opas
015 211 540
Avoinna myymälän aukioloaikoina
ma-pe 9-17 ja la 10-14
asiakaspalvelu@kameraliike.fi
Vastaamme asiakaspalvelun viesteihin viimeistään 24 h kuluessa
Mikkelin valokuvausliike Oy
Porrassalmenkatu 21 50100 Mikkeli
Payment methods
Muuta evästeasetuksia