6321603a34295caaf.jpg

Godox ja keikkakuvauksen ABC

Julkaistu 13.04.2020 (Päivitetty 16.07.2024)
Pikaopas mitä tarvitset luodaksesi liikkuvan valokuvausstudion minne tahansa. Ilman virtajohtoja tai synkkapiuhoja! Laitesuosituksia keikkasetiksi.

Godox oli yksi verkkokauppamme etsityimmistä brandeista, joka ei kuulunut valikoimiimme. Myös asiakkaamme puhuivat näistä melkein myyttisistä salamalaitteista. Luvattiin huimat ominaisuudet fiksuun hintaan. Kuuntelemme asiakkaita aina tarkasti, joten kirjoitimme sopimukset ja tilasimme varastoomme Godoxin tuotteita!

Valikoimaamme kuuluu kaikki valmistajan laitteet, eli jos jotain etsimääsi ei löydy vielä valmiina tuotteena niin laita laita meille sähköpostia tai soita.

Yksi suosituimmista Godoxin salamoista on akkukäyttöinen Godox Winstro AD400 Pro . Erittäin kompakti AD200 on myös suosittu ja valmistajan ohittavat ominaisuuksiltaan valmistajien omat laitteet mutta päätimme keskittyä tässä pikaohjeessa juuri AD400 Pro malliin muutamasta syystä. 

Ensimmäinen on teho, tässä salamassa löytyy tehoa 400Ws. Tällä teholla erotut käsisalamakuvaajista, voit mennä vaikka suomalaiseen kangasmetsään ja kuvata vastavaloon aurinkoa vastaan (aurinko toimii kätevästi hiusvalonaa) ja tuloksena on harjoittelun jälkeen taianomaisia kuvia. Lisäksi HSS-nopean synkronoinnin avulla pysäytät nopeankin liikkeen. Saat tallennettua maastopyöräilijän tai muun vauhdikkaan urheilulajin harrastajan jopa 1/8000 valotusajalla.

Toinen on täysi langattomuus, yhdellä latauksella kuvaa melkein 400 otosta ja määrä vain kasvaa kun täyttä tehoa ei tarvita. Akku on suoraan salaman rungossa kiinni eli ei ole mitään piuhavirityksiä kylmälaukun kokoisen akun ja voimaosan välillä. Jos kuvaat tuntikaupalla vaikka tapahtumassa, voit ladata akkua myös käyton aikana eli laturi toimii virtalähteenä.

Lisäksi salaman ohjaaminen onnistuu suoraan kameraan kiinnitettävällä radiotriggerillä. Tämän triggerin selkeältä näytöltä näkee nopealla silmäyksellä asetukset, valon mittauksen ja voimakkuuden. Huom. Kannattaa merkitä esim tarralla salamoihin numero niin tiedät aina mitä valoa pitää säätää. Triggerin kautta onnistuu myös ohjausvalojen sammutus ja käynnistäminen. 

Suosittelemme laukaisimeksi uusinta Godox X Pro II mallia. Tällä ohjaat myös aikaisemmin mainittuja pienempiä Godoxin salamalaitteita. Laukaisimesta on merkkikohtaiset mallit, joten melkein kaikilla kameroilla toimii erikoisominaisuudet kuten HSS ja TTL-mittaus.

Godox X pro II

Laukaisimella on jopa 100m kantomatka, joten toimii isommissakin seteissä. Virtalähteenä on tavalliset AA-paristot, joita ei tarvitse vaihtaa juuri koskaan. Ei virtajohtoja ja ei synkkajohtoja = ei johtovirityksiin kompastelevia kuvattavia.

Eli tässä on hyvä salama ja laukaisin. Mitä muuta tarvitset?

Tukeva jalusta valolle 

Esimerkiksi Godox 380F Heavy-Duty valaisinjalusta , joka nousee tarpeeksi korkealle, jos otat laajempia kuvia tai kuvassa on paljon ihmisiä. Hieman painavampi jalusta toimii myös paremmin isojen softboksien ja sateenvarjojen kanssa varsinkin tuulessa. Kovissa olosuhteissa laita jalustoihin lisäpainoja! 

Softbox valon muokkaukseen

Mitä isompi sitä pehmeämpi valo, mutta keikkakäyttöön tai ulos suosittelemme noin 80cm halkaisijaa. Pyöreällä saa kuvattavan silmiin hienomman valoheijastuman. Ehdottomasti kannattaa olla avattava umbrella-tyylinen, älä käytä turhaan aikaa näiden kasaamiseen ja purkamiseen.

Kannattaa myös hankkia malli, jossa mukana grid, gridiä voi pitää päällä melkein aina. Se ei vie juurikaan valotehoa mutta saat rajattua valon juuri oikeaan paikkaan etkä turhaan ammu päin seiniä. Valokuviosta tulee hallitumpi ja näet missä valon kirkkauden liukuma menee - ampumalla hieman ohi saat hallittua kontrastia eli mihin valo osuu ja mikä kohta jää tummemmaksi!

Gridi on nopeasti irroitettavissa jos tarvitset kaiken valoteho käyttöön, esimerkiksi vastavaloon kuvatessa auringon kanssa kilpailtaessa. Godox AD400 Pro sisältää bowens-tyylisen kiinnityksen mutta lisätarvikkeena saa myös sovittimella jos ennestään löytyy Elinchromen-lisätarvikkeita.

Vaihtoehto softboksille on sateenvarjo. Sateenvarjoja on kahta päätyyppiä, heijastava ja läpiammuttava. Nyrkkisääntönä voisi sanoa että heijastavassa on hieman kylmenpi ja kovempi valo, läpiampuvassa pehmeämpi valo. Sateenvarjot ovat edullisia ja näitä varten salamassa on suoraan kiinnityspaikka eli nämä kannattaa myös hankkia.

Settiehdotus eli Godox Kameraliike Edition:

Kamerakohtainen lähetin

+

2x Godox Winstro AD400Pro akkukäyttöinen salama

+

2x Godox 380F Heavy-Duty valaisinjalusta

+

2x Godox Softbox tai 2x sateenvarjo

Valmista!

Lataa akut, kamera ja salamasetti mukaan ja tämän jälkeen vain mielikuvitus on rajana. Jos on kysyttävää yhteensopivuudesta tai muista laitteista ole yhteydessä asiakaspalveluumme, neuvomme mielellämme!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Aiheeseen liittyvät artikkelit

article image
Canon EOS R5 Mk II - luontokuvaajan kokemuksia
article image
Muotokuvaus miljöössä akkusalamoilla
article image
Valonmuokkaimet
article image
Salamaopas 6: Valaisukaluston hankinta
6321603a34295caaf.jpg
015 211 540
Avoinna myymälän aukioloaikoina
ma-pe 9-17 ja la 10-14
asiakaspalvelu@kameraliike.fi
Vastaamme asiakaspalvelun viesteihin viimeistään 24 h kuluessa
Mikkelin valokuvausliike Oy
Porrassalmenkatu 21 50100 Mikkeli
Payment methods
Muuta evästeasetuksia